mandag 21. juni 2010

Grønlands Nasjonaldag 21. juni

Flagget symboliserer en oppegående sol over isen. To farger, skal symbolisere tilknytningen til Danmark og norden. Ble først heist 21. juni 1985. Påstand om at han som tegnet flagget har kopiert logoen til en dansk båtforrenings vimpel, ble avvist. Forøvrig ligner den logoen til Fredrikstad Fotballklubb.

Grønlands Riksvåpen. Benyttet siden 1. mai 1989. Sølv isbjørn i blått felt, delvis sittende, oppreist, og løfter venstre labb.

Typisk, når det skal feires, er ikke været det beste. Dagen startet med tåke, regn og ca. +9 grader. Men det var helt vindstille. Feiringen startet 07:15, med innvielse av ny fane. Avmars 07:30 fra Rådhuset ned til kolonihavnen.

Åge Berthels, fra kurs #1, stilte opp tidlig på morningen. Han hadde fått summer-look, nesten ikke til å kjennes igjen.

Toget er igang, for full musikk.


Et par stykker som ikke rakk starten, kom inn fra sidelinjen.

Jeg var med å dannet baktroppen.

Her er toget kommet til endestopp. Etterhver var det mange mennesker som var samlet. Men ingen hadde små grønlandske flagg i hånden, eller ropte hurra. Selv om dagen nå er blitt rød på kalenderen, så er det for noen delvis fridag.


Sang med en av byens sangkor. Han som står som nummer 2 fra høyre er far til Lars Fredrik Olsen, fra kurs #1. Hadde caps med norsk flagg. #3 er Sakeus Nielsen, tidligere arbeidskollega. Spiller keyboard i Sume, som visstnok er grønlands første rockeband fra ca. 1970.

Skikkelig drønn og røyk fra salutt-kanonene.

Tale med byens Borgermester Asii Ch. Naarup. Kajakker på fjorden.

Nuuk Byorkester hadde kvinnelig dirigent, riktig så smukk. En av de melodiene de spilte, lignet svært på Sami Ednan.

Det skulle settes verdensrekord i dag, verdens lengste Kaffimik. Lengden av alle kaffebord i Grønland skulle slåes sammen. De begynte å sette opp bordene, men så ble det hele flyttet til Godthåb hallen.


I Godthåb hallen var det underholdning, kaker og kaffe, og mange folk. Vanskelig lys for å ta bilder, selv med min Canon. Her noen old-boys gubber. Grønlandsk korsang er noe skikkelig tregt noe.


Kenn har bestilt bord på Hereford Beefstouw i kveld, Hotell Hans Egede. I går var vi på Godthåb Bryghus og spiste. Vi fikk en fantastisk forrett, Moskus Carpaccio.

I morgen er det arbeidsdag, og tilbake til Sømanns hjemmet, der de serverer middag etter kl. 17:00
Svein

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar