mandag 21. juni 2010

Søndag morgen

Tidlig ute på byen i dag, skulle få med meg den siste konfirmasjonen i Hans Egede kirke - trodde jeg. Tenkte meg noe fine bilder av nasjonaldrakten. Det viste seg at de var ferdige for i år, og det programmet jeg kikket på, var det for 2011. Så det var bare kjedelige kirkegjengere som kom luskende, til preiken som startet kl 10:00. Det ble da noen bilder ut av turen.
Herr og fru Stokkand, holder til i dammen ovenfor kirken.

Snøspurven, eller snøtittingen som den og blir kalt. Høst og vinter tilbringer den i sør skandinavia. Så kommer den i store flokker til Nord Norge på våren, for å bygge energi reserve, før turen ender her i Grønland. Her opptrer den enkeltvis/par. Kommer man nær de, forsøker de hele tiden å avlede oppmerksomheten på hvor de har reirplassen.

Bak kirka gror det Lupiner. Det virker som om noen har tatt med seg Tromsø-palme hit en gang i tiden, da det i "viltvoksende hager", vokser en god del av disse.

I veggen foran Vinboden, vokser Engsoleie / Smørblomst.

Nede i Kolonihavnen er det endel gamle små røde hus, ..

Lenger oppe i byen er det nyere røde /gule /blå hus.

Tilbake til Kolonihavnen, området der man finner den gamleste bebyggelsen.


Typisk, innimellom de gamle husene så skal det fikses og moderniseres. Her er det en som ikke er fornøyd med sine takvinduer. Her skal det bygges ark, er det bestemt! I dette tilfellet bygges arket nede, så blir det dratt opp på taket, festes, og så er det bare å fortsette på innsiden med å fjerne takvinduene.

Klokken er blitt 10:00, prestinnen har inntatt plassen i kirken, jeg er på vei opp i byen for å kjøpe kaffekaker. På brettet er alt gjort klart, det går for det meste i ørret i størrelsen 1,5 - 2 kilo. Betjeningen er samlet i røykekroken, venter på kundene.

Svein

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar